Tisztelt Kanizsaiak!

Országszerte, így városunkban is folyamatosan zajlik az idõsotthonok fertõtlenítése a Magyar Honvédség illetékes egységeinek bevonásával.
Mindez a megelõzést szolgálja a leginkább veszélyeztetett korosztály, az idõsek védelmében.

Nemrégiben számoltam be arról, hogy jelesre vizsgázott a Nagykanizsai Egyesített Szociális Intézmény a gyorstesztes és az országos tisztifõorvos által elrendelt kötelezõ átvilágításon.
Az ellenõrzésen a kormányhivatal népegészségügyi munkatársai meggyõzõdtek arról, hogy a március 9-e óta zárt intézményben megfelelõ az izolációs és a pandémiás terv, kialakítottak elkülönített szobákat a kórházból visszatérõ gondozottjaik számára, fokozott a dolgozók, ápolók beléptetési rendje és az intézmény által végzett fertõtlenítés.

A fegyelmezett, stabil csapat és Koller Jutka vezetõ nagyszerû munkáját és az elõírások szigorú meglétét és betartását pedig igazolta a gondozottokon és a mûszakban dolgozókon elvégezett gyorsteszt eredménye, mely minden esetben negatív lett.

A korábbi ellenõrzés tehát kiváló állapotot és szabályzást talált az idõsek otthonában, és a veszélyeztetett lakók biztonsága és járvánnyal szembeni védettsége is garantált, amit most még inkább megerõsít az intézmény teljeskörû honvédségi segítséggel történõ fertõtlenítése.

#vigyázzunkegymásra!

Balogh László
Nagykanizsa Megyei Jogú Város polgármestere