Tisztelt Kanizsaiak!

A 47. napon is újra hangsúlyozom, hogy a kialakult járványügyi helyzetben fokozott figyelmet fordítsunk a különösen nehéz élethelyzetben lévõ személyek, elsõsorban az idõsek és a krónikus betegségben szenvedõk támogatására.

‼️ Mi azzal tudunk a legtöbbet tenni, ha a közterületekre lépve vagy az üzletekben, zárt terekben minden esetben viselünk maszkot, de legalább egy kendõt vagy sálat, hogy ezzel is védjük egymást, embertársainkat a lehetséges vírusfertõzéstõl.

Ezért nyomatékosan kérek mindenkit, hogy egymásra való tekintettel viseljünk minden nyilvános helyen maszkot vagy más védõeszközt!

🚸 A város továbbra is biztosítja a legkisebbek felügyeletét, amennyiben ezt a szülõk valamely rajtuk kívül álló okból nem tehetik meg.

🚼 Bölcsõdei ellátásban 6 kisgyermek volt.

🚸 Az óvodai ügyeletben napközbeni ellátáson 41 kisgyermek volt jelen, étkezést (elvitellel) 47 fõ vett igénybe.

🚻 Általános és középiskolai étkeztetést 213 fõnek biztosítottunk az általuk kívánt egyszeri vagy háromszori alkalomra, közülük 118-an ingyenesen juthattak hozzá, elvitellel, melyet 6 osztóponton vehettek át az igénylõk.

 Az idõsek, fogyatékkal élõk házi segítségnyújtás ellátása 35 fõt, a szociális étkezés, vagyis idõskorúaknak ebéd kiszállítással 284 fõt érintett.
Köszönjük, hogy a kiszállításban a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Nagykanizsai csoportja és a Nagykanizsai Család- és Gyermekjóléti Központ dolgozói is segítenek.

 A támogató szolgálat összesen 24 fogyatékkal élõt lát el, és 5 idõs ember vette igénybe a bevásárlást, melyet a Polgármesteri Hivatal dolgozói végeztek.

 A mai napi adatok alapján Zala megyében 65 fõnél mutatták ki a koronavírus fertõzést, ami az elmúlt napokban bekövetkezett nagyobb ugrást mutat a korábbi idõszakkal összevetve. Közülük többen tünetmentesek, illetve otthon gyógyulnak és már vannak olyanok is, akik felépültek, meggyógyultak és már negatív teszteredményekkel rendelkeznek.

Városunkban a hatóságilag házi karanténra kötelezettek száma jelenleg 27 fõ, ami elsõsorban a külföldrõl hazaérkezetteket vagy lehetséges fertõzöttel való kontakt személyeket jelenti. Az összes eddigi 192 határozatból 165 már feloldott.

Aktív elkülönítés alatt jelenleg 4 személy van; õk azok a járványügyi megfigyelés alá helyezettek, akiknél enyhe tünetekkel fennáll a fertõzés gyanúja, de kórházi kezelésre nem szorulnak. Az eddigi összesített adatokat tekintve az aktív elkülönítettek esetében már 14 feloldott.

Egymás iránti felelõsség, önmérséklet, lemondás és kitartás. Ezekre van most leginkább szükség.

#vigyázzunkegymásra #maradjotthon

Balogh László
Nagykanizsa Megyei Jogú Város polgármestere