Tisztelt Kanizsaiak!

A keresztény kultúra legnagyobb ünnepe, Húsvét elõtt állunk. A négy napos ünnep lélekben is közelebb hozza a családtagokat, barátokat, a közösségünket. Az idõjósok szerint pedig szép napos idõjárás várható. Mindez együttesen nagy veszélyeket rejt mindannyiunkra nézve.

Mert most egy egészen más ünnep elõtt állunk. „Kizökkent az idõ, ó kárhozat” mondhatjuk most együtt Hamlettel, és valóban: az idei évben egy másik valóságot kell elfogadnunk ideiglenesen, melyben nem örülhetünk önfeledten egymásnak, nem találkozhatunk családtagjainkkal, barátainkkal.

Most sajnálatunkra, a járványnak köszönhetõen, nem a fesztelenségé a fõszerep. Sokkal inkább a fegyelmezettségre és a szabályok betartására, a kontaktusok minimalizálására van szükség.

Nehéz szívvel, de nyomatékosan megkérek mindenkit, akit a szükségszerûség nem köt, hogy vegyék komolyan az intézkedést, és ne lépjenek ki otthonaikból még egy rövidke találkozásra sem.

Tudom, hogy nehéz megállni. De egyelõre jól állunk a vírussal való küzdelemben városunkban, és országosan is alacsony arányú még a fertõzés.

Ezért arra kérek mindenkit, hogy ennek megõrzése érdekében vegyünk erõt magunkon, maradjunk otthon és csak a korlátozásoknak megfelelõ céllal menjünk ki. Az idõseket pedig kifejezetten arra kérem, hogy töltsék otthonaikban az ünnepet! Nem lesz könnyû, de a jövõ érdekében ezt most meg kell tenni!

További hírek, információk a videóüzenetben!

Egymás iránti felelõsség, önmérséklet, lemondás és kitartás. Ezekre van most leginkább szükség.

#maradjotthon #maradjszepenotthon

Balogh László
Nagykanizsa Megyei Jogú Város polgármestere