Kedves Kanizsaiak!

A mozgás nagyon fontos mindenkinek, kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Azon túl, hogy erõsíti az immunrendszert, segít megõrizni az egészséget és a lelki egyensúlyunkat is.

Így most még fontosabb, hogy ebben a nehéz idõszakban is figyeljünk erre. Ezért is sokan keresnek meg minket otthon elvégezhetõ gyakorlatok bemutatásával, hiszen a szabadtéri közösségi sportterek korlátozott használatát követõen most a négy fal között kell a testmozgást is elvégeznünk.

A járványügyi helyzet fennállása alatt is mindannyiunk érdeke, hogy amikor csak lehet maradjunk otthon, de végezzünk rendszeres testmozgást a “négy fal” között.
A közös beltéri és kültéri mozgáslehetõségek megszûnésével most az otthoni edzés kerül elõtérbe, ezért egyre több szakember kezdett el online órákat adni, vagy videó anyagokat közzétenni, hogy ezzel is segítsenek az otthon töltött napok hasznossá tételében.
Érdemes élni ezekkel a lehetõségekkel, hiszen a rendszeres testmozgás erõsíti immunrendszerünket, ellenállóképességünket. Segít mentálisan is elviselni az otthon töltött napokat, és serkentõ hatása révén a hangulatunk is jobb lehet.

Bízunk benne, hogy a járványügyi helyzet elmúltával az emberekben még jobban felértékelõdik a rendszeres testmozgás fontossága, ami mindenkinek elérhetõ és legegyszerûbb formája az egészség és ellenállóképesség megõrzésének, növelésének.

Reméljük hamarosan nálunk is sikerül megfékezni a vírus terjedését és utána újra mozoghatunk, sportolhatunk a köztéri közösségi sporttereken.

Egymás iránti felelõsség, önmérséklet, lemondás és kitartás. Ezekre van most leginkább szükség.

#maradjotthon #maradjszepenotthon

Balogh László
Nagykanizsa Megyei Jogú Város polgármestere