Kedves Kanizsaiak!

Szeretném felhívni a figyelmüket néhány közérdekû információra:

1. Bizonyára értesültek róla, hogy a Netta-Pannónia Kft. a veszélyhelyzetben is lomtalanítást szervez a következõ idõszakban. Fontos hangsúlyozni, hogy a hulladékgazdálkodási szolgáltatások elvégzése a kijárási korlátozás idején is elvégzendõ feladata a szolgáltatónak!
A cég szakemberei emellett kiemelték, hogy a lomtalanítás nem jelent nagyobb kockázatot, mint a háztartási hulladékok ürítése és elvitele, de az általános tanácsokat ez esetben is komolyan be kell tartani: vagyis kontaktus nélkül, távolságot tartva helyezzék ki feleslegessé vált lomjaikat. A veszélyes hulladékot azonban tilos elhelyezni a konténerekbe!

Mindezeken túl a vállalat továbbra is folyamatosan végzi kötelezettségeit, így a hulladékszállítás és a fertõtlenítés mellett az illegális hulladéklerakók felszámolását is. Kivételt a veszélyes hulladékok elvitele jelent, ami most nem történik meg, mivel annak speciális átvétele és szállítása kisebb helyen szokott zajlani, ami jelen helyzetben csoportosulást, ezáltal több kontaktust eredményezne.

2. Április 1-jétõl a Tripammer utcai hulladékudvar nyitvatartási ideje változott: hétfõ szünnap, kedd-csütörtök-péntek 8.30-16 óráig, szerdán 10-17.30-ig tart nyitva.

Egymás iránti felelõsség, önmérséklet, lemondás és kitartás. Ezekre van most leginkább szükség.

#éniskékvagyok
#maradjotthon #maradjszepenotthon

Balogh László
Nagykanizsa Megyei Jogú Város polgármestere