Tisztelt Kanizsaiak!

A vásárcsarnok és a piac üzemeltetésével kapcsolatosan az alábbi fontos információkra és változásokra hívom fel a figyelmüket:

• A Csarnok Üzletház összes bejáratánál elhelyezésre került a rendkívüli veszélyhelyzet kapcsán javasolt intézkedésekrõl és az elvárt magatartási irányelvekrõl szóló kormányzati tájékoztató és az üzemeltetõ által összeállított szabályzat.

• A vásárlók az üzletházban mûködõ hangos tájékoztató rendszeren keresztül folyamatosan tájékoztatva vannak az alkalmazandó felelõs vásárlói magatartásról. A piacfelügyelõség alkalmazottai a látogatók számának mérséklése érdekében rendszeresen intézkednek.

• Az élelmiszerpiaci zárást követõen hétvégén a piacra felhozott minden áru és göngyöleg eltávolításra került a helyhasználók által. A piac területének és asztalainak nagytakarítását követõen folyamatosan sor kerül hypo-oldatos fertõtlenítésre a négy élelmiszerpiaci szektorban és az üzletház közös használatú közlekedési területein, valamint a bejárati ajtókon. A takarítószemélyzet folyamatosan végzi a bejárati ajtók kapaszkodó fogantyúinak fertõtlenítõ tisztítását.

• A vasárnapi heti vásár és használtcikk piac, valamint a vasárnaponkénti élelmiszerpiac szünetel. Az élelmiszerpiac területérõl a felhozott árut az élelmiszerpiac szombati zárásakor el kell távolítani.

• Az országos kirakodó vásár tavaszi vásárai további intézkedésig elmaradnak.

• A használtcikk piac üzemeltetõjét 2020. március 19-én hivatalosan értesítettük a piac mûködésének felfüggesztésérõl.

A vásárlói forgalom növekedése esetén létszámkorlátozások bevezetésére lehet számítani.

Tisztelettel kérem, hogy a vásárlások folyamán minél rövidebb ideig tartózkodjanak az épületben!

Egymás iránti felelõsség, önmérséklet, lemondás és egy kis kitartás. Ezekre van most leginkább szükség.

#nespajzolj
#maradjotthon #maradjszepenotthon

Balogh László
Nagykanizsa Megyei Jogú Város polgármestere