Tisztelt Kanizsaiak!

Egész Európában, a szomszédos országokban is romlik a járványhelyzet. A második hullámban világszerte és Magyarországon is rosszabbak a számok, meredeken nõ a fertõzöttek és a kórházban ápoltak száma.

 A mai napra hazánkban újabb 6393 fõvel emelkedett a beazonosított fertõzöttek száma, és elhunyt 135 többségében idõs, krónikus beteg.

 A ma reggeli adatok szerint városunkban 322 fõ van karanténban, és közülük 194 fõnél mutatták ki a fertõzést.

 A város bölcsõdéinek, óvodáinak dolgozói körében a héten végzett tesztelés eredménye alapján hatósági megfigyelés, illetve hatósági karantén elrendelése miatt néhány helyütt rendkívüli szünet van. Az intézkedés jelen pillanatban 6 tagóvoda 10 csoportját, a Rózsa Tagbölcsõde 2 csoportját és a teljes Belvárosi Bóbita Tagbölcsõdét érinti.

 Facebook-oldalamon csak olyan adatot közlök, amelyet önkormányzatunk szigorúan ellenõrzött és hivatalos forrásból kap. Személyiségi jogokat érintõ információk közlésére nincs lehetõség!

A Kormány szerdai ülésén úgy döntött, hogy egyelõre a jelenlegi védelmi intézkedések maradnak továbbra is érvényben a járvány lassítása érdekében. Kérem Önöket, hogy vegyék komolyan az óvintézkedéseket! Tartsák be a szabályokat, mert a védekezés közös felelõsségünk!

Vigyázzunk egymásra!
Ha összefogunk, együtt újra sikerülni fog!

Balogh László
Nagykanizsa MJV polgármestere