Tisztelt Kanizsaiak!

Egész Európában romlik a járványhelyzet, a második hullámban világszerte és Magyarországon is rosszabbak a számok, egyre többen igényelnek kórházi ellátást. A járványt megállítani nem lehet, a cél a járvány lassítása.

A ma reggeli adatok szerint Nagykanizsán 202 fõ van karanténban, és közülük 148 fõnél mutatták ki az új koronavírus-fertõzést. A városban végzett mérések szerint a koronavírus örökítõanyagának koncentrációja nõtt a szennyvízben, ami arra utal, hogy a fertõzöttek száma a következõ napokban több lesz.

Tavasszal, az elsõ hullám idején a Teleki utcai idõsek otthona falai közé nem sikerült beférkõznie a vírusnak, most azonban a legnagyobb óvintézkedések ellenére is a gondozók és gondozottak közül 20 fõnek pozitív lett a tesztje. Az otthon vezetõjével folyamatosan tartom a kapcsolatot, s biztos vagyok abban, hogy az intézmény munkatársai a rendkívüli helyzetben az idõseket fegyelmezetten, alázatosan és szeretettel látják el, ahogy mindig is tették. Hozzájuk hasonlóan az önkormányzat is minden tõle telhetõt megtesz, hogy az otthonban élõ szeretteinket a legnagyobb biztonságban tudhassuk!

Ezúttal is kérem Önöket, hogy vegyék komolyan az óvintézkedéseket! Tartsák be a szabályokat, intézkedéseket, mert a védekezés közös felelõsségünk!

Vigyázzunk egymásra!
Ha összefogunk, együtt újra sikerülni fog!

Balogh László
Nagykanizsa MJV polgármestere