Az érintettek az osztópontokon, vagy a városi civilszervezeteken keresztül hétfõtõl már átvehették a város által rendelt szájmaszkokat.

A közgyûlési döntés értelmében már osztják a Kanizsa Rehab Nonprofit Kft. által gyártott kétrétegû, mosható textil szájmaszkokat, melyeket a város még a tavaszi koronavírus- hullám idején vásárolt meg. Míg tavasszal minden háztartás postaládájába kézbesítették a maszkokat, most a meghatározott körbe tartozók (így a 60 éve felettiek, a krónikus betegséggel küszködõ nagykanizsai lakosok, az önkormányzati intézmények dolgozói, illetve azok az intézmények és szervezetek, melyeknek dolgozói kötelezõ feladatot látnak el) négy osztóponton, munkanapokon 8 és 16 óra között vehetik át a 2-2 ingyenes szájmaszkot.

A négy osztópont: a Nagykanizsai Alapellátási Intézmény, a Nagykanizsai Egyesített Szociális Intézmény Zrínyi és Kodály utcai idõsügyi klubjai, valamint a Nagykanizsai Család- és Gyermekjóléti Központ.

– De nemcsak az osztópontokon, hanem a városi szervezeteken, az idõsügyi klubokon, vagy épp a Magyar Máltai Szeretetszolgálaton keresztül is eljuttatjuk a szájmaszkokat azoknak, akiknek szükségük van rá – mondta dr. Schauta Marcell, az önkormányzat szociális, egészségügyi és környezetvédelmi bizottságának elnöke. – Úgy véljük, az kapjon ingyen, akinek ténylegesen szüksége van rá, aki pedig megteheti, az vásárolja meg a maszkot.

Balogh László polgármester érdeklõdésünkre elmondta: habár polgármesterként kötelessége érvényt szerezni a közgyûlés többségét adó ÉVE-frakció által megszavazott akciónak, ezért aláírta az errõl szóló intézkedési tervet, de egyet nem ért vele. Úgy véli, hogy a tavaszi postaládás kézbesítéshez viszonyítva most nehezebben kontrollálható, ki, kinek, vagy kiknek viszi a szájmaszkot, ráadásul az átadás-átvétel kapcsán kialakuló sok és felesleges személyes kontaktus sem túl szerencsés.

Fotó: Szakony Attila
Az eredeti cikk itt olvasható.