Várják a zalaiak segítségét – harmadik alkalommal szerveznek civil megyei véradó napokat

A véradók segítségére mindig szükség van, a jelenlegi helyzetben pedig különösen fontos ez a fajta segítségnyújtás, összefogás. A Zala Megyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ és az Országos Vérellátó Szolgálat ezért újra civil véradást szervez. A Miniszterelnökség kezdeményezésére minden megyében lesznek civil véradók napok, így Zalában is.

Nagykanizsán 2020. október 7-én (szerda) 9 és 12 óra között nyújthatják a karjukat a segíteni szándékozók a Vasemberházban.

Figyelem! A véradáson való részvételhez elõzetes regisztráció szükséges október 5-ig az alábbi elérhetõségeken:

e-mail: info@zalacivil.hu
Facebook: a nagykanizsai FB-poszthoz kapcsolódóan NAGYKANIZSA CIVIL VÉRADÁS hozzászólásban, a véradó nevének feltüntetésével

A véradásra vigyen magával egy, a személyazonosság igazolására alkalmas fényképes okmányt (személyi igazolvány / diákigazolvány / jogosítvány / útlevél), valamint a lakcím- és TAJ-kártyáját.

Magánszemélyek, munkahelyi közösségek, baráti társaságok és civil szervezetek jelentkezését is várják!

Az Országos Vérellátó Szolgálat az új koronavírus kiemelt kockázata miatt minden egyéb más kiszûrés mellett 30 napra kizárja a véradásból azokat a véradókat, akik 2020. augusztus 31. után külföldön jártak. A kiszûrés a terület elhagyásának
idõpontjától kezdõdik. Azok a véradók, akik az elmúlt 30 napban külföldön jártak, nem léphetnek be a véradás területére sem.

További információk a mellékelt linken olvashatók: http://www.ovsz.hu/ovsz/koronavirus