Hamarosan elkészül az Eötvös és a Deák tér felújítása. A helyszíneket a város polgármestere és alpolgármestere Kanizsa országgyûlési képviselõjével és a kivitelezõ munkatársaival járta be.

Vége felé járnak a munkálatok mindkét téren, a szakemberek a vállalt határidõre, október közepére befejezik az átépítéseket. Az Eötvös téren a fásítás még ezután történik, a játszótér már kibõvült, megújultak a járófelületek és mûködik az az okospad is, amely napelemrõl tölti a telefonokat és internetkapcsolatot biztosít a közelében lévõknek.

Cseresnyés Péter államtitkár, országgyûlési képviselõ elmondta, ha újabb források lesznek elérhetõk, akkor szeretné, ha folytatódna a belváros-rekonstrukció, hogy például a Széchenyi teret is fel lehessen újítani. Hangsúlyozta, az elmúlt években Kanizsa belvárosa az Eötvös tértõl az Erzsébet térig megújult, látványában és hangulatában egységessé vált, s az itt élõket és az idelátogatókat egyaránt szolgálja.

Bizzer András alpolgármester azt mondta, örömmel látja, mennyire népszerûek a már használható részek, a játszótér és a kültéri tornaeszközök.  Közölte, az önkormányzatnak azonban még vállalnia kell a kandeláberek cseréjét a Deák téren, mert ez nem fért bele a projekt költségvetésébe, de a felújítás úgy lenne teljes. Mint fogalmazott, ezt a város akár önerõként is felfoghatja, hiszen amúgy a rekonstrukció százszázalékos támogatottsággal készült el. Hozzátette, az augusztusi közgyûlésen sajnálatos módon nem sikerült ehhez forrást találni, de reméli, hogy a pótmunkákat megszavazza majd a közgyûlési többség. Mint mondta, a polgármester a következõ ülésen javaslatot tesz a finanszírozásra, s ezt a Fidesz-frakció támogatja majd.

A terek a Zöld Város – Zöld Nagykanizsa projekt részeként újulnak meg.

Az eredeti cikk itt olvasható.