Szeptember 28-tól naponta négy autóbuszjárattal valamint két óránként induló vonatokkal is elérhetõ lesz az utazók számára a fõváros Nagykanizsáról – jelentette be Cseresnyés Péter államtitkár, a térség országgyûlési képviselõje.

A politikus elõrebocsájtotta: az utazóközönség igényeinek megfelelõen lett kialakítva a szeptember 28-tól érvényes közlekedési rend Kanizsa-Budapest viszonylatában. Utalt arra is, amint nyáron életbe lépett az új menetrend – amely a korábbinál jóval hosszabb menetidõvel és kevesebb autóbusszal tette lehetõvé a fõváros megközelítését – reagált az utazók kérdéseire és igényeire, illetve az illetékes szervekkel is tárgyalásokat kezdeményezett a menetrend megfelelõ kialakításáért. Rendszeresen tájékoztatta az érdeklõdõket az országgyûlési képviselõ a fejleményekrõl.

Elmondta: a szerdai nap folyamán Homolya Róbert, a MÁV elnök-vezérigazgatója és Mosóczi László államtitkár tájékoztatót tartott a változásokról a fõvárosban. A bejelentések a kanizsaiakat -és más zalai településeken élõket – is elõnyösen érintenek, ha a fõvárosba akarnak utazni, akár busszal, akár vonattal. Visszaáll Kanizsa-Budapest irányába (és fordítva is) napi négy járattal az autóbuszközlekedés. 5.40, 8.40., 14.40 és 16.40 órakor a fõvárosba, míg onnét Kanizsára 8, 10.30, 16 és 19 órakor indul busz. Ezekbõl kettõ Zalakaros érintésével, kb. 3 órás menetidõvel, míg a kettõ közvetlen járat, 2.5 órás menetidõvel közlekedik majd Budapestre, illetve vissza.

Továbbá: intercity járat két óránként – 3 órán belüli menetidõvel- indul majd Kanizsáról Budapestre. Balatonszentgyörgyrõl pedig óránként közlekedik majd vonat. Kiemelte: jelentõs, több száz forintos jegyárcsökkenés várható a vasút esetében.

A politikus hozzáfûzte: a buszos közlekedésre történõ átszoktatás még 2007-ben , a szociálliberális kormányzat rossz döntésének eredménye. Olyan menetrendet alakítottak ki a Gyurcsány-érában, ami Nagykanizsáról Budapest irányába történõ vasúti eljutást több, mint 3,5 – 4 órás utazással tette elérhetõvé.

Forrás: ZAOL

Az eredeti cikk itt olvasható.