A határidõ lejárta elõtt két hónappal befejezõdnek a Csengery utca 89. szám alatt felépült új gyermekháziorvosi rendelõ és védõnõi szolgálat épületének kivitelezési munkálatai. A helyszínen szerdán bejárást tartottak.

Az épület elõtt lebonyolított sajtótájékoztatón Balogh László, a város polgármestere elmondta: a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében Nagykanizsa folytatja az egészségügyi alapellátás fejlesztését. A teljes, közel 266 millió forint értékû projekt tartalmazza a Nagyrác utcai körzeti orvosi rendelõ felújítását, a Szent Imre utcai fogászati alapellátási rendelõ megszépítését, valamint a Csengery utcai fejlesztést is. Utóbbi helyszínen a korszerû és impozáns rendelõt 89 millió forint ráfordításával építették meg.

– A kormány új szemléletû fejlesztéspolitikájának fontos eleme, hogy többek közt a megyei jogú városok a felújításra szánt támogatásokról saját hatáskörben dönthetnek – vette át a szót Cseresnyés Péter államtitkár, országgyûlési képviselõ. – Ennek eredményeként Nagykanizsa közel 8 milliárd forintot kapott TOP-os fejlesztésekre, ezek sorában újulhatnak meg a város óvodái és egészségügyi intézményei is. Köszönet jár ezért az elõzõ, Dénes Sándor polgármester vezette önkormányzatnak.

A Csengery utcai rendelõ kivitelezéséért felelõs Mer­maid Kft. ügyvezetõ igazgatója, Mezõ Gábor hozzátette: a decemberi határidõt jóval megelõzve, már október elejére teljesen elkészül az épület.

Fotó: Gergely Szilárd
Forrás: ZAOL