Éppen a beteglistát nézte át Bev Boro (53) ápolónõ, amikor megakadt a szeme az egyik neven, ugyanis pontosan így hívták a nõvérét is. A több mint 50 éve elvesztett testvére volt az, aki az egyik kórteremben feküdt.

Mesébe illõ történet: a nebraskai testvérpár utoljára 50 évvel ezelõtt találkozott. Hányatott sorsú gyerekként nõttek fel, az édesapjuknak 10 gyermeke született különbözõ házasságokból, Boro volt a legfiatalabb, Doris Crippen (73) pedig a legidõsebb közülük. A gyermekek különbözõ helyeken nõttek fel, Boro már 6 hónaposan otthonba került, majd örökbe fogadták.

A fiatalabb testvér ápolóként dolgozott, az idõsebb nõvér ide került rehabilitációra, miután a koronavírusból lábadozva kezét törte egy esés következtében. Az izgatott nõ egy táblát használva próbált kommunikálni a nagyothalló nõvérével. Gyorsan kiderült, hogy valóban egymást találták meg, az apjuk azonos.

A két nõ egyébként már évek óta kereste egymást, mivel a másik nevét ismerték ugyan, de sok egyebet nem tudtak, így nem tudtak nyomra bukkanni sem. Crippen azt mondja, hogy annak ellenére, hogy átesett a betegségen, ma már egészen másként látja a szenvedéseit. Áldásnak tekinti, hiszen ennek révén találta meg a testvérét. „Én vagyok a világ legboldogabb embere” – mondta a Washington Postnak.

Az eredeti cikk ITT olvasható.