Erdõmerülés néven indított terápiás programot a Duna Ipoly Nemzeti Park Igazgatósága. A program valójában egy kellemes séta a természetben, amely számos pozitív hatással bír, nem csak a testi, de a lelki egészségünkre is.

Nem véletlen, hogy Japánban már külön szó is létezik az „erdõben fürdõzésre” (sinrin-joku). Bár lefordítani nehéz, valami olyasmit jelent, hogy belefeledkezel az erdõbe, miközben a levegõt, az illatokat, a növényzetet, a madarak és az állatok hangját élvezed („erdei wellness”).

A most induló tudatos séták kiegészülnek mind az öt érzékre ható relaxációs, energetizáló és közérzetjavító gyakorlatokkal, technikákkal. A program kidolgozását és vezetését egy jól képzett, elkötelezett szakértõi csapat végzi a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság szakmai támogatásával.

Az Erdõmerülés során észrevétlenül épülhet újra a természettel való kapcsolatunk, amely annyira hiányzik napjaink rohanó világából.

Az egészségmegõrzõ séta során speciális gyakorlatokkal, tanácsokkal, játékokkal, különleges ingerekkel, a figyelem kiélesítésével, mozgással segítik a stresszoldást. A csoportos sétákon a résztvevõk elsõsorban egyéni munkát végeznek, a saját gondolataikkal, érzéseikkel, a saját igényük, tempójuk szerint foglalkoznak. A módszer hazavihetõ, tovább gyakorolható kisebb-nagyobb erdõkben, parkokban vagy a hétköznapi természetes környezetünkben is.

Az alapprogramot követõen lehetõségünk nyílik egyedi tematikájú programokon is részt venni.

Akad olyan, amelynek a középpontjában a jóga és a meditáció áll, más inkább a természet megfigyelésére összpontosít. Különleges alkalmak is lesznek, nyáron például éjszakai erdõmerülések.

A táv kb. 3 km. sétánként. Az egyes programmodulok egymással is kombinálhatók, így egész napos vagy akár több napos rendezvény is kialakítható, különleges esti-éjszakai program is elérhetõ.

További információ:

Merényi Tímea, program@erdomerules.hu, 06704584070
Facebook: www.facebook.com/erdomerules

Az eredeti cikk ITT olvasható.