A VOKE ­Kodály Zoltán Mûvelõdési Ház adott otthont tegnap a Mamik Hagyományõrzõ Dalkör 13. dalostalálkozójának, melyen helyi és környékbeli csoportok képviseltették magukat.

A megnyitón Kámánné Szép Terézia, a ház vezetõje köszöntötte a vendégeket. Beszédében kihangsúlyozta: nehéz idõszakot hagytak maguk mögött, ezért a mostani alkalomnak, a személyes találkozásnak még nagyobb értéke van. Ezúttal 12 csoport fogadta el a meghívást, melyek tagjai alig várták, hogy együtt legyenek és kiereszthessék a hangjukat. A magyar kultúra közvetítésén keresztül a résztvevõknek lelki feltöltõdést jelent minden együtt töltött óra.

A találkozót Fehér Imre, a MOL Bányász Nyugdíjas Klub elnöke nyitotta meg. Kiemelte: a dalostársak kitartása és támogatása révén maradhatott fenn ez a rendezvény, melyre mindenki büszke lehet. Szerencse, hogy Nagykanizsán és a környezõ településen is sok civil szervezet, nyugdíjas klub mûködik, melyek feladatuknak tekintik a népi kultúra ápolását, a nótacsokrok megõrzését.

Az elnök szerint ezt az önként vállalt feladatot csak bizonyos feltételek mellett lehet jó színvonalon mûvelni. Esetükben fontos, hogy a Kodály mûvelõdési ház teret és szakértõ támogatást is ad a Mamik dalkörnek. Eddigi eredményeik is bizonyítják: otthonra találtak az intézmény falai ­között.

Fotó: Szakony Attila

Az eredeti cikk ITT olvasható.