Tisztelt Kanizsaiak!

Elkészült az M7-es autópálya keleti (szabadhegyi) lehajtójánál kialakított körforgalom, amelynek a napokban tartották a mûszaki átadását. Ezzel a nagykanizsai ipari park bõvítése – amely egyúttal az önkormányzat egyik legnagyobb, gazdaságfejlesztést elõsegítõ, több mint 2 milliárd forint értékû projektje – újabb fontos állomáshoz érkezett.

A tervek szerint a gigaberuházás munkálatai 2021 végéig tartanak, de a bõvülõ ipari park 70 hektáros állami területe már az idén hasznosíthatóvá válik a Nagykanizsára érkezõ vállalkozók, befektetõk számára.

A következõ mérföldkõ az lesz, amikor – várhatóan az õsszel – elindul a jelenlegi ipari parkot és az autópálya-felhajtót összekötõ feltáró út kivitelezése. Az új út mentén 20 hektár új iparterületet is kialakítanak, a szükséges közmûhálózattal együtt.

Az új, mintegy 300 millió forintból épült körforgalom mûszaki átadásán Cseresnyés Péter államtitkár, Nagykanizsa és a térség országgyûlési képviselõje, valamint Bizzer András alpolgármester is részt vett.
Köszönöm a munkáját minden szakembernek, aki a projekt megvalósításán, és ezáltal Nagykanizsa fejlõdéséért dolgozik!

Balogh László
Nagykanizsa Megyei Jogú Város polgármestere