ESEMÉNYNAPTÁR
KÖVETKEZŐ ESEMÉNYEK

Autistákért Nagykanizsán című, TIOP-3.2.4-13/1-2013-0006 azonosítószámú projekt
2015-04-16


Nagykanizsa 2015 | 04 | 15

NAGYKANIZSA MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA

SAJTÓKÖZLEMÉNY
„AUTISTÁKÉRT NAGYKANIZSÁN” CÍMŰ, TIOP-3.2.4-13/1-2013-0006 AZONOSÍTÓSZÁMÚ PROJEKT ELŐREHALADÁSÁRÓL


Az „Autistákért Nagykanizsán” című projekt megvalósítása 2014. április 1-én elkezdődött és 2015. szeptember 30-ig befejeződik. A támogatás segítségével a Nagykanizsai Szociális Foglalkoztató Nonprofit Kft. számára új telephely kerül kialakításra a Petőfi u. 5. sz. alatti volt kollégium épületében, melynek következtében 17 fő számára jön létre új munkahely.

A projekt megvalósítása során a foglalkoztatási szakmai vezető folyamatosan egyeztet a foglalkoztatóval, tervezi a munkafolyamatokat, anyagot gyűjt az autizmus-specifikus ellátáshoz szükséges módszertant illetően. Tartja a kapcsolatot a foglalkoztatni kívánt fiatalokkal és szüleikkel, tervezi a foglalkoztatás személyi és tárgyi feltételeit, elemzi a munkatapasztalatokat.
A kiviteli terv a műszaki szakmai vezető felügyeletével 2014 novemberében készült el, mely alapján a közbeszerzési eljárás kiírásra kerülhetett. Az első fordulóra beérkezett árajánlatok meghaladták a rendelkezésre álló forrást, ezért eredménytelen lett. A második közbeszerzési eljárás eredményeként kiválasztásra került a Gejzír-Kanizsa Kft., akivel a vállalkozási szerződés 2015. április 14-én aláírásra került.
Az építési beruházás a volt leánykollégium földszintjét, illetve az 1. és 2. emeletet érinti. Az új telephely alapterületében (2318 négyzetméter) végleges megoldást jelent a foglalkoztató számára, s a foglalkoztatotti kör speciális igényeinek megfelelően kerül átalakításra, felújításra. A projekt keretében megvalósításra kerül az érintett épületrész teljes fizikai és infokommunikációs akadálymentesítése, a munkatevékenységeknek és a jelenlegi törvényi előírásoknak megfelelő munkatermek és új elektromos hálózat kiépítése; melyek a munkagépek működtetésének és a biztonságos munkavégzés elengedhetetlen feltételei.
A lakóközösség érzékenyítése projektelem keretében szakmai fórumra került sor 2015. április 8-án, melyen 80 fő vett részt. 2015. április 12-én pedig 78 fős csoport tekintette meg Budapesten a Centrál Színház „A kutya különös este az éjszakában” című darabját, melynek segítségével a résztvevők bepillantást kaphattak az autizmussal élő emberek, családok mindennapjaiba. A lakosság a nyár folyamán egy családi nap keretében találkozhat a projekttel és annak célcsoportjával - autista és megváltozott munkaképességű személyekkel. A projekt a kivitelezés megvalósulását követően a záró konferenciával fejeződik be 2015. szeptember 30-án.